SingerSongwriter

WIE: Ik met mijn gitaar of piano

WAT: Liedjes maken. Nederlandstalige, Engelstalige, eigenzinnige covers en af en toe een lied schrijven op speciaal verzoek

WAAR: Open podia in Utrecht zoals café Averechts, café de Rat en het oude Pothuys. Sporadisch op festivals (o.a. cultuur070, Weissbeach), evenementen (o.a. opening van de ambassade voor vrede Deventer, Stand van de stad, werkconferenties van Portaal en gemeente Leiden, Dichtersmiddagen), speciale gelegenheden (tijdens de ceremonie van het huwelijk van mijn broer, op sleutelstad-FM, 15 jarig bestaan van kinderboerderij Griftsteede) en voorheen ook op straat.

WANNEER: Vaak op dinsdagavond 22.00-0.00 bij café Averechts; andere tijden zijn onvoorspelbaar.

HOE: Door heel veel te proberen. Door ideeen aan te pakken maar ook te laten rusten. Door mezelf (of anderen aan mij) concrete opdrachten te geven. Door niet al te veel zelfcensuur te laten gelden; de lat niet al te hoog te leggen. Door zo vaak mogelijk podiumervaring op te doen. Door te vallen en op te staan. Door mezelf uit te dagen telkens een stap verder te gaan. Door goed materieel aan te schaffen of te krijgen en er goed voor te zorgen. Door veel te luisteren naar andere muzikanten en singersongwriters. Door (nog) niet te definieren wat “mijn stijl” is.

WAAROM: Zingen doe ik al sinds ik me kan herinneren. In mijn jeugd zat ik in koren, kreeg ik zanglessen, pianolessen en gitaarlessen. Muziek en het maken ervan is een rode draad in mijn leven. Als ik mede-muzikanten tref werk ik graag samen, maar bij gebrek hieraan heb ik mijn gitaar, mijn piano en inmiddels ook een loopstation, een mondharmonica, een kazoo, een klokkenspel, een tamboerijn en een vibraslap. Hiermee kan ik me eindeloos vermaken.

singersongwriter

singersongwriter1

Meest recente berichten

Meta

Written by: